lördag 18 april 2009

Nästan hemma

Snett emot Mälarhöjdens T-banestation på Slättgårdsvägen 1 ligger det lilla kaféet Nästan hemma. Lokalen är inte så stor och inredd med diverse köksmöbler prydda med blåvitrutiga dukar så som namnet förpliktigar. Väggarna är kanske inte målade med den mest charmiga färgen men atmosfären är välkomnande och hemtrevlig.

Disken var full av hembakat fikabröd. Allt från små mördegskakor till semlor trängdes på fat och frestade både öga och gom. De färgglada marängerna fångade blicken och en barndomskänsla pirrade till i kroppen.

Det som fångade mitt intresse lite extra var de stora hembakta bullarna i en mängd olika smaker. Bullar fyllda med vaniljcreme och blåbär, choklad och maräng, mandelpistage, klassisk kanel eller jordgubb. Ja allt sött som tänkas kan har hamnat i dessa fantasifulla bullar.

Har du vägarna förbi Mälarhöjden eller kanske tänkt dig en tur till IKEA (Kungens kurva) så rekommenderar jag verkligen ett litet stopp på Nästan hemma. Jag kan tänka mig att det kan vara lite svårt att få en sittplats men misströsta inte. Har du inte tid att vänta så köp istället med dig bullarna hem, kaféet har nämligen mycket bra pris på sina frysta bullar. Hos Nästan hemma vurmar man dessutom för barnen som har rabatt på bakverken.

/C

Inga kommentarer: