söndag 1 maj 2016

Les petits boudins

Aprils sista lördag, solen skiner och Fikabilen drar iväg mot nya mål. Till Le violon dingues (Den galna fiolen) lillasyster på Kungsholmen: Les petits boudins (De små korvarna). Vi behöver bara kliva in genom dörren för att det direkt ska gnaga i inredningsgenen. Oj, snacka om felplanerad lokal. "Disken borde stå där", "man borde avskärma med en vägg där", "byt golv" och "där borde det stå fler bord". Men men, såna bryderier spar vi till den dag då vi öppnar vårt eget bageri. Annars gillar vi inredningen, de vackra borden och stolarna och alla franska detaljer som flirtar med våra frankofila svagheter.

När vi beställer vår latte (vilket vi ändå gör rätt ofta) så är det första gången vi får frågan: "havre eller ko?" Ehm... ko..? Till kaffet tar vi en saftig bulle, en luftig choquette för fem spänn och en chokladbar med ett fantastiska eggande namnet "femrez les yeux", som på svenska översatt blir "blunda". Nog för att den är god men inte att man drömmer sig bort med stängda ögon. Vi vill dock poängtera att bakverken är väldigt bra, liksom kaffet som är utmärkt. 

Vi får känslan av barnsjukdomar och att stället inte riktigt är färdigt än men det öppnade i början av februari - så man borde ju har funderat lite kring sitt feng shui sen dess. Vi kan inte undgå att tänka på Borgs bageri när vi kliver in här. Det här lite hopplockade, lite ofärdiga, lite skavande men ändå charmigt inbjudande. Ett gott hantverk i en felkomponerad lokal.

Fikatipset noterar också hur extremt likriktad befolkningen är i Stockholm och denna lördag på Les petits boudin blev nästan skrattretande - då en majoritet av alla som kom in var klädda i svarta träningstajts. Alla i ungefär samma ålder, med likvärdiga preferenser och i likadana kläder.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fikatipset kanske kan utvidga/öppna nya sajter som inredningstipset.com eller vigillarolika.nu?

Agnes sa...

Åh vilken fin blogg! Hittade hit via Mia Öhrns fikaturer.
Vill ni komma med och testa Stockholms utbud av kardemummabullar nästa onsdag kanske? :)
Jag finns på agnes@yelp.se och är lika fikatokig som ni med passion för bra ställen i Stockholm.
Ha en fin måndag!