måndag 5 december 2016

Lillebrors bageri, en minirecension

På en fredag eftermiddag beslutar sig Fikatipset för att göra ett besök på ett nyöppnat bageri i Vasastan. Det enda vi egentligen vet om stället är att Petrus bageri vid Mariatorget tipsat om det på sin Instagramsida - så vi drar dit i tron att Lillebrors bageri tagit plats i gamla Xokos lokaler på Rörstrandsgatan. Väl framme märker vi att igenbommade Xoko fortfarande är igenbommat och att dessutom trottoaren framför lokalen är uppgrävd. Fikatipset anar att vi blivit felinformerade. Nu visar det sig att Lillebrors bageri istället ligger snett mittemot Xoko, i gamla nedlagda Emmas kafés lokaler. Tyvärr en väldigt liten lokal.

Lillebrors bageri har vid vårt besök varit öppet i ungefär en vecka och det framgår med all tydlighet att man öppnat först och funderat på logistiken, renoveringen och slutfinishen i andra hand. Det vore inte rättvist av oss att ens recensera stället - då kafédelen och sittplatserna inte är byggda än och disken med bakverk bland annat består av en lös planka och en hel del ofärdigt snickeri-arbete.

Så vår omdöme är att bullarna vi åt var goda (nästan sådär knäckiga i botten) men att vi gärna avnjuter dem på plats nästa gång, när det finns någonstans att sitta. I nuläget kan man bara sitta ute på ett par bänkar (som fluffats upp med pälsskinn) utanför entrén. Det kändes lite för kallt och mörkt för det.

Inga kommentarer: