söndag 22 januari 2017

Bageriet Kringlan

Lördag eftermiddag bestämmer vi oss för att göra en ny tur och Fikabilen tar sig till Östermalm. Ett stenkast från Gourmandise och Sibyllans kaffe och tehandel så ligger Bageriet Kringlan på Linnégatan. Bara på denna korta promenad vi gör från parkering till bageriet så noterar vi inte mindre än två deltagare från årets årgång av På spåret. I och med att vi anländer vid tvåtiden så är det lite utplockat i disken och vi hittar inga kringlor. Heller inga bullar. Det som finns är klassiskt Delicato, så vi undrar ju lite på vilka premisser Bageri Kringlan blivit Kunglig hovleverantör? 
Mycket på Bageri Kringlan är positivt: det är hundvänligt och mysigt, inboat. Inredningen i den lilla lokalen är trevlig. Lite rojalistiskt med jubileumstallrikar, lite fotokonst och vimplar, burkar och småsaker i en rätt eklektisk kompott. Våran är mat är helt ok och fikat är väl tja.. vad man kan förvänta sig av Delicato. Herr Fikas Milanopinne är god, kaffet är också bra. Vaniljhjärtat smakar klassiskt - som det ska.
Fikatipset anser nog att Bageri Kringlan är ett i raden av kaféer och bageriet utan direkt profil och USP. Det är ett vanligt kafé på en bra central adress - vilket gör att det med lätthet alltid har mycket kunder, utan att vara direkt revolutionerande och spännande på fikafronten. Fikat är lagom. Lokalen är häftig men kan nog under vissa tider kännas trång och lite klaustrofobisk. Fru Fikas omdöme är att inredningen är bättre än innehållet. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är god vän med ägarna av Kringlan och de köper in sitt fikabröd från Desert & choklad på lilla essingen, alltså knappast delicato. Tycker du bör kolla upp lite fakta innan du skriver sånt här.