lördag 13 december 2008

Biscotti


Jag har av någon underlig anledning fått för mig att julen och biscotti är någonting som hör ihop. Här kommer ett favoritrecept på apelsin- och chokladbiscotti.

Apelsin- och chokladbiscotti

75 g Smör
2 dl Strösocker
2 st Ägg
1-2 st Apelsiner
(finrivet skal + 2 msk saft)
75 g Mörk choklad
5-6 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker

Ugnstemperatur 200/80-100 grader 20/45-60 minuter
  1. Rör smör och socker pösigt.
  2. Vispa ner äggen ett i taget.
  3. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft.
  4. Grovhacka chokladen och blanda med de torra ingredienserna.
  5. Dela degen i 4 delar och rulla dem i 1,5 cm tjocka längder.
  6. Grädda längderna på bakplåtspapper i mitten av ugnen i 200 grader i 20 min.
  7. Sänk ugnstemperaturen till ca 100 grader.
  8. Skär längderna i sneda bitar och torka dem i mitten av ugnen i ca 45-60 min.
Njut!

/C

Inga kommentarer: