Jag har av någon underlig anledning fått för mig att julen och biscotti är någonting som hör ihop. Här kommer ett favoritrecept på apelsin- och chokladbiscotti.
Apelsin- och chokladbiscotti
75 g Smör
2 dl Strösocker
2 st Ägg
1-2 st Apelsiner
(finrivet skal + 2 msk saft)
75 g Mörk choklad
5-6 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
Ugnstemperatur 200/80-100 grader 20/45-60 minuter
/C
75 g Smör
2 dl Strösocker
2 st Ägg
1-2 st Apelsiner
(finrivet skal + 2 msk saft)
75 g Mörk choklad
5-6 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
Ugnstemperatur 200/80-100 grader 20/45-60 minuter
- Rör smör och socker pösigt.
- Vispa ner äggen ett i taget.
- Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft.
- Grovhacka chokladen och blanda med de torra ingredienserna.
- Dela degen i 4 delar och rulla dem i 1,5 cm tjocka längder.
- Grädda längderna på bakplåtspapper i mitten av ugnen i 200 grader i 20 min.
- Sänk ugnstemperaturen till ca 100 grader.
- Skär längderna i sneda bitar och torka dem i mitten av ugnen i ca 45-60 min.
/C
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar