söndag 3 maj 2009

Levinsky's

Café Levinsky´s ligger på Rörstrandsgatan inte långt från S:t Eriksplan.

Gästerna på Levinsky's är nästan läskigt likriktade. Det är som att betrakta ett 20-tal kloner som går runt inne på kaféet. 30+, lite hippa och trendigt klädda, övre medelklass, DINKisar eller nyblivna föräldrar som fortfarande vill vara balla. Bara denna syn är väl värd ett besök på Levinsky's.

Kaféets lokal är fräsch och modern även om man lyckats bevara en känsla av 50-tals charm. Precis så här skall gamla etablissemang bevaras och förnyas. Lokalen samt uteserveringen är Levinsky´s styrka och det är synd att man inte har gjort mer av sin verksamhet än så.

Fikabrödsutbudet är tyvärr inte lika imponerande. Precis som gästerna är fikautbudet lika stereotypt med morotskaka, äppelpaj, kärleksmums, muffins osv. Det är på intet sätt dåligt och pajen som jag förtärde med hallon och björnbär var ätbar, men som på så många andra ställen i Stockholm massproducerad av Brödernas. Om man nu inte har möjlighet att baka själv så skulle i alla fall jag söka med ljus och lykta efter ett litet personligt kvalitetsbageri som kunde leverera åt mig.

/C

1 kommentar:

Anonym sa...

Sant... Det där stället är inget bra ställe. Rekomenderar ingen att besöka det! Fullt av falska typer liksom stället själv.

//Linus