onsdag 20 juli 2011

Ett skafferi


Ut i de genuina södra förorterna for kosan en lördag för att träffa upp kompisar från förr och samtidigt göra det på ett ställe vi hört goda vitsord om. Midsommarkransen är annars en lika blind fläck för oss... som Årjäng. Men hit lär vi återkomma, om så bara för att bekanta oss mer med den fantastiska arkitekturen, gamla arbetarklasslängor med snart 100 år på nacken, som för tankarna till Majorna i Göteborg. Till slut hamnade vi så på Ett skafferi. En sann cyniker skulle himla ögonen och avfärda inredningen som ännu ett ställe med det här lite ljusa lantliga skafferi-känslan men det här är ett ställe av rätta virket.


Här känns det verkligen som att man hamnat i ett gammalt skafferi och till skillnad från många andra kaféer med ungefär samma tema så känner man direkt av en äkta hemtrevnad. Hyllväggarna dignar av roliga produkter och råvaror att botanisera bland. Är det nåt åtminstone undertecknad gillar så är det ett stort och varierat utbud - och det får man här.


Vi hinner med att båda äta och fika och sånär som på lite överkokt potatis så har jag ingenting att invända på. Gott kaffe, goda bullar, roligt och gott godis på hyllorna, som man ju också var tvungen att testa. Australiensiskt äppel-lakrits är dock inte alls som man skulle kunna tro. Fikatipset lämnar lokalen belåtna och kan lägga ännu ett ställe till listan "att återbesöka".


Inga kommentarer: