söndag 23 november 2008

Petite France

Tredje och sista anhalten i Gulddrakens spår ligger på John Ericssonsgatan på Kungsholmen och det är Petite France som är anhalten.

Min trogne vapendragare T har försökt locka hit mig tidigare men då var det söndagsstängt. Vi tittade då in genom fönstret och den lilla tomma lokalen såg inte så lockande ut men jag kunde inte ha haft mer fel!

Lokalen är ganska lustigt utformad då man först kommer in i försäljningsområdet med bröddisk. För att ta sig till serveringslokalen går man genom en korridor och in i nästa rum. Inredningen är en crossover mellan det enkla skandinaviska med vita väggar och träarbete i ek med räta linjer, uppblandat med bilder och assessoarer från Frankrike. Man kan ju tänka sig att detta speglar ägarnas bakgrunder.

Fikabrödet är klassiskt franskt och naturligtvis finns det färskbakade pain au chocolat, pain aux raisins och croissanter. Här kan man även finna olika typer av tarteletter, creme brulée fondanter och allt annat ett välsorterat patessire har att erbjuda till förmånliga priser. Kaffet serveras i Iittalas Origomuggar och även om det är en kaffemaskin som blandar latten var det absolut drickbart, även om jag föredrar egentillrett kaffe mer.

Petite France har inte bara tillverkning för egen del utan distribuerar även sina bakverk till hotell, restauranger, kaféer och delikatessbutiker runt om i Stockholm. Själva köpte vi franskt lantbröd med oss hem, som fick bli en del av vår middag.

Petite France var verkligen en liten pärla och hit kommer vi definitivt åter, om inte förr så till våren då det är dags att öppna uteserveringen. Stockholm har verkligen haft tur att få ta del av en så duktig konditor som Sébastien Boudet med personal.

/C

Inga kommentarer: