lördag 20 december 2008

Tidemans

Vi besökte Café Tidemans en regnig fredagseftermiddag i december på väg till Dramatens uppsättning av Kung Ubu. Tidemans ligger på Sibyllegatan, endast ett kvarter från Dramaten så det var nära och bra.

Det känns som att Tidemans har stora ambitioner och önskar att de vore något som de tyvärr inte är. Utbudet är helt okej, dock inte hembakat men inköpt från några av de bättre leverantörerna. Lokalen är inredningsmässigt säkerligen genomtänkt men den saknar helt själ.

Det är som om den vore stöpt i en mall som är helt 2008 men det gör att lokalen helt saknar charm och personlig värme. Det hjälpte inte heller att vi i stort sett satt helt ensamma i lokalen. Sedan har jag mycket svårt för detta nya koncept att ha bildskärmar som visar reklam, som går om och om och om igen, på väggarna. Nej, det finns betydligt mycket trevligare kaféer att besöka.


Dock måste tilläggas att Kung Ubus första akt var mycket bra och att Ingvar Kjellson, 85, var helt underbar.

/C

1 kommentar:

Anonym sa...

vad synd att du tycker så jag bor ett kvarter ifrån cafet och tycker tvärt om att det är otroligt charmigt och mysigt med grymmt kaffe o god mat, tror att ngn modetidning fann cafet så mysigt att de valde o göra en plåtning där