På Lilla Nygatan i Gamla stan har lyx-krogen frantzén/lindeberg öppnat ett litet Boulangerie där man kan förtära stenugnsbakat surdegsbröd till hög kvalitet. Jag och T besökte kaféet på öppningsdagen och då hade inte skyltarna kommit upp ordentligt och personalen var vänlig men lite förvirrade fast sådant kan vara förståeligt på öpningsdagen. Jag var där några dagar senare och fick ett mycket trevligt bemötande.
Boulangeriet som ligger mittemot restaurang frantzén/lindeberg som nu i vår fick sin första stjärna i Guide Michelin Main Cities of Europe 2009 fungerar även som coctailbar för slutna sällskap på kvällarna. Lokalen är inte särskilt stor och ca 15 gäster får plats men det känns intimt och som man lämnat Stockholm en stund.
Har man inte råd att pröva en gourmemiddag på restaurangen så har man i alla fall råd att pröva boulangeriets goda smörgåsar med förstklassigt pålägg av de finaste råvaror!
/C
Har man inte råd att pröva en gourmemiddag på restaurangen så har man i alla fall råd att pröva boulangeriets goda smörgåsar med förstklassigt pålägg av de finaste råvaror!
/C
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar