söndag 5 april 2009

Frapino, Södermalm

På Långholmsgatan 3 på Södermalm ett par hundra meter från Västerbron ligger Café Frapino. Vi besökte kaféet en ruggig vinterdag efter att ha sonderat Cafékartan efter fik i området. Då skrivna recensioner prisade stället som kanske Söders bästa kafé och jag måste säga att om detta är det bästa Söder har att erbjuda så känns det lite tragiskt.

Det är egentligen inget direkt dåligt ställe och väggarna känns fräscha (undrar om det nyss var omtapetserat) men dock saknades delar av golvet när vi var där. Även möblerna i första delen av lokalen gjorde att det var omöjligt att röra sig där inne. Men vi kanske kom mitt i renoveringen så att säga och det kan ju ha förändrat sig sedan dess.

Latten var helt okej men den minst sagt sorgliga cheescaken med en skrumpen apelsinklyfta var kanske inte direkt vad vi drömt om. Ärligt talat förvånas jag över att man överhuvudtaget vågar servera sina fullpris-betalande kunder något liknande även om det inte direkt var något fel på smaken.

För mig går Café Frapino in i kategorin varken eller. Inte dåligt men inte heller värt den extra ansträngningen att ta sig dit.

/C

Inga kommentarer: