lördag 21 maj 2011

..och en ny - Kura

Fikatipset styrde idag kosan mot vackra Atlasområdet och Kura café, som vi egentligen inte visste mer om än att det är relativt nyöppnat och drivs av två Nya Zeeländska killar. Ordet kura är maoriska och betyder gåva eller lärdom, beroende på om man tolkar ordet som ett substantiv eller ett verb.


Det är sällan det dyker upp nya kaféer på cafékartan.se som får höga betyg men detta är ett av dem vilket gjorde oss lite nyfikna. Kommentarerna handlade om att man nästan kände sig som en stammis redan första gången man klev över tröskeln och jag är absolut benägen att hålla med.


Vi blev uppmärksammade direkt vi kom in i den visserligen ganska lilla lokalen. Killen bakom disken välkomnade med ett stort leende och ett what can I do for you? Det är riktigt befriande att möta servicepersonal som gillar sitt arbete och en kura att ta efter för mången annan kaféägare.


Nu verkar det vara lite av Kuras profil är att erbjuda frukost, brunch och lättare luncher med hälsosam inriktning och surdegsmackorna i disken såg verkligen smaskiga ut. Vi var dock där för en fika och på fikabrödsfronten var det lite torftigare. Vi hittade i alla fall kakor med tranbär och en riktigt söt men god kakbit som bestod av mördeg, fudge och choklad. Kakan var precis lika söt och mäktig som den låter men kompletterade latten väl.

När jag beställt och betalat erbjöd sig killen bakom disken att bära ut våra saker medan vi kunde slå oss ner och känna oss som hemma. Och även om lokalen i sig inte var spektakulär så kändes det helt rätt med sin modesta inredning där samtliga stolar hade 50-talet som gemensam nämnare.

Så har du vägarna förbi Atlasområdet/S:t Eriksplan är detta absolut ett ställe att besöka.

/C

Inga kommentarer: