lördag 21 maj 2011

Rabarberpaj

Pajen innan den åkte in i ugn
Trots att jag är en chokladälskare finns det några saker som står lika högt i kurs och en av dem är rabarber. Så här om dagen fick det följa med några stänger hem från affären. Visserligen inte svenska - än men jag kunde inte låta bli.

Eftersom Google är vår vän så hittade jag ett recept på rabarberpaj som numer förevigt kommer att konkurrera ut den klassiska smulpajen. Detta var dessutom mindre kladdigt att göra.

3-5 medelstora stjälkar rabarber
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl socker
ca 50 g smör
2 msk honung eller sirap

Börja med att värm ugnen till 175 grader

Skala och hacka rabarbern och lägg i en ugnsfast form. Strö 0,5 dl socker och potatismjölet över rabarberna. Blanda om och låt stå en stund så att rabarberna vattnar sig lite.

Blanda havregryn, resten av sockret och vetemjölet. Fördela detta jämnt över rabarbern. Hyvla det kylskåpskalla smöret och lägg över hela ytan. Ringla sedan sirap eller honung över smöret. Grädda sedan ca 30 minuter i mitten av ugnen

Servera med glass eller vaniljsås - Njut!
/C

1 kommentar:

Anonym sa...

Lätt att göra. Magert och gott gott