onsdag 17 augusti 2011

Bianchi café & bicycles

Vi på Fikatipset älskar förutom genuina råvaror och det hembakta också det lite udda och konceptkaféer. Bianchi café & bicycles är allt det, som en lyxig del av Milanos shoppingkvarter direktimporterad till Norrlandsgatan i Stockholm. Det är precis som det låter, en kombinerad cykelaffär, cykelverkstad och kafé - i ett.


Edoardo Bianchi var från början en mekaniker som 1885 startade sin egen cykelverkstad, som senare också kom att utvecklas till motorcyklar och bilar. Bianchis cyklar blev så populära att han under sin livstid också utnämndes till kunglig hovleverantör. Bianchicyklar har dessutom alltid varit framstående inom Tour de France och Giro d'Italia. Men nog om det. Cykel- och kafékonceptet är betydligt yngre än så och nu föräras också Stockholm med sitt första kafé. Och kafét genomsyras av flärd och passion. Lika mycket en passion för de vackra cyklarna som står i montrar överallt i lokalen men också passionen för kaffe, för cannolis, för tilltuggen och maten.



Bianchi café & bicycles är förhoppningvis ett kafé som är här för att stanna. Ett kafé som tar sin kund på allvar och samtidigt utstålar klass. Lokalerna känns stora, luftiga och lyxiga och det är nåt speciellt med att fika samtidigt som bara en glasruta skiljer oss från verkstan, där man reparerar cyklar för fullt.

Inga kommentarer: