torsdag 18 augusti 2011

Tevere

Tevere, det italienska namnet för floden Tibern, ligger som i Skånegatans flodmynning ut mot väster. Mitt på Nytorget, mitt i smeten bland restauranger, kaféer och folkliga uteserveringar. Det är helt enkelt ett skönt stråk och man ska vara bra usel för att misslyckas här. Tevere är, som så många andra kaféer vi besök, precis sådär lagom.


Faktum är att 2005 så rankades den kombinerade pizzerian och kaféet som "bäst på Skånegatan" av SvD kultur och det är i sig obegripligt idag, sex år senare. Redan då var stället en klassiker med obefintlig känsla för inredning men med goda pizzor och mackor. Klassiker kan man kanske skriva under på, då stället är Stockholms äldsta espressobar (grundat 1972). Inredningen är nu precis som då, opersonlig och intetsägande. Pizzorna kan vi inte uttala oss om, men mackorna var goda. Att Tevere skulle ha tillägget "bageri" i namnet måste vara nåt gammalt som hänger kvar, då allt fikabröd är inköpt och inte hembakat. Vi tvivlar på det, åtminstone.


Det bästa med Tevere är läget. En varm sommarkväll på en fullsatt uteservering med hyfsat kaffe och god macka - ja, då finns det väl inte så mycket att klaga på? Miljön är i Teveres fall mer än halva helhetsintrycket.


2 kommentarer:

antonia sa...

Det kanske en god tanke att ge tips för skönhetsoperation till personalens fördel, så kan man bli förblindad av dem och slippa se hur trist fikastället är.
Tom i Berlin (och då tänker jag förre fallet) hade mysigare ställe att sörpla kaffe på.

GeMina Arts sa...

Åh vad mysigt det ser ut!!! :)