tisdag 25 april 2017

Park konditori

En solig söndag åker så Fikatipset ut till Äppelviken för att äntligen göra slag i saken och besöka Park konditori. Ett av dessa ställen vi haft på vår besökslista men inte riktigt hunnit med. Att Park nyligen för första gången kom med i White guide kan ha snabbat på vårt beslut. För er som inte känner till Äppelviken så kan man säga att det är en segregerad förort. Segregerad åt det andra hållet, i och med att det räknas till ett av Stockholms rikaste stadsdelar och att kundkretsen är nästan rakt igenom blond och blåögd. Det är en lite märklig känsla i en så multikulturell stad som Stockholm, ändå. De gör att man måste drar lite på smilbanden när man sitter bredvid ett gäng välkammade pojkar i 12-13-årsåldern som äter smörgås med bestick och konverserar som vuxna.

Park konditori har funnits i 93 år men de nya ägarna har huserat i det lilla huset sen 2009. Man driver sitt eget bageri och allt från grunden och det märks också på kvaliteten. Inredningen är som ett gammalt vardagsrum och påminner väldigt mycket om Silltruten i Vaxholm. Det är mysigt, traditionellt, hemtrevligt och lite lagom stimmigt. Att det sen är en solig dag men möjlighet att sitta ute gör ju inte saken sämre.

Vår fika är god. Kardemummabullen är fantastiskt god, helt perfekt. Svart vinbärs-tårtbiten är också god, även om fru Fika rynkar lite på näsan åt smakerna men det beror nog mer på att hon inte gillar svart vinbär. Biskvien är lite mäktig, så den rekommenderar vi inte om man redan ätit en bulle och tårta innan. Den räcker i sig som fika till kaffet. Gott kaffe. Park konditori är helt enkelt en liten förortspärla vi gärna rekommenderar och förmodligen återkommer till.

Inga kommentarer: