söndag 14 juni 2009

Ejes choklad

Detta är visserligen inte helt fikarelaterat men ibland kan man ju njuta kaffe hemma och då passar en chokladpralin alldeles utmärkt till.

På Erik Dahlbergsgatan 25 ligger Ejes choklad. Ett litet familjeföretag som etablerades 1923. Chokladpralinerna och konfektyren tillverkas i den lilla lokalen, där varken tillsatser eller konserveringsmedel används i produkterna.

Jag överraskade T med Ejes egentillverkade gelehallon och vinbärstoppar. Dessa smälter i munnen och man blir alldeles glad av dem. Själv unnade jag mig choklad med rostade hasselnötter i.

Det som var extra mysigt med Ejes var den personliga service som familjen erbjuder. Detta är en verksamhet som månar om sina stamkunder och deras önskemål om choklad men välkomnar även nya kunder med samma vänlighet. Ejes har blivit så poppulärt att det finns en poäng i att vara ute i god tid till de stora chokladhögtiderna (jul, alla hjärtans dag, påsk etc).

19 juni stänger Ejes för sommaren och hinner du inte dit innan dess så får du planera ett besök till hösten för Ejes är ett liten del av Stockholm som du absolut bör har besökt.

/C

Inga kommentarer: