måndag 27 juli 2009

Kafé Himlavalvet

Högst upp på observatorielunden ligger Kafé Himlavalvet. Kaféet är inhyst i observatoriets gamla bykstuga och vedförråd från slutet av 1800-talet. Vackra dagar sitter man med fördel på uteserveringen, omgiven av grönska och historiska byggnader, ett stenkast från Drottninggatan och Odenplan.

Denna dag blev det inte så mycket fika utan en lunch. Kaféet har en lunchmeny men serverar även smörgåsar som tillreds vid beställning. Min smörgås med skagenröra var verkligen saftig och god. Om man vill ha en tillställning kan Kafé Himlavalvet var behjälpligt då de ordnar bufféer mot beställning.

På Himlavalvet bör man egentligen beställa deras väl tilltagna våfflor med sylt och grädde. Något som också står på menyn är hemmagjord flädersaft som man får serverad med frysta hallon som isbitar.

Runt Observatorielunden promenerar många hundägare och på kaféet kan man köpa en hundmeny som består av kaffe till husse/matte och Frolic till hunden.

/C

4 kommentarer:

Anneli sa...

Tänk, har aldrig vetat att det fanns ett kafé där uppe. Ska titta förbi där någon dag.

Fröken S sa...

Det är väl värt ett besök :-D

Mia sa...

Oj de där ser smarrigt ut verkligen!! Inga små portioner verkar det vara heller! Har varit där men inte fikat och det var ett tag sen nu, ser så fint ut på sommaren, mitt i stan men ändå avskilt liksom!

Anna-Karin sa...

Hallå Cecilia det är sep. nu, dax för en uppdatering kanske hehe.