onsdag 8 juli 2009

En Liten Smula

På Tillfällegatan 8 i Norrtälje har Therese Baalack ett av sina konditorier "En liten smula" och det är även ett av våra favoritställen, som vi besöker årligen.

Therese har lyckats ypperligt i sin ambition att skapa ett konditori som känns som hemma, samtidigt som i stort sett allt som serveras kommer från prima råvaror och tillverkas i det lilla bageriet. Det är en extra speciell känsla att få sin beställning utburen på bricka och serverad vid bordet, upplagt på små fat och det mesta serveras med en kula hemlagad glass till. En vardagslyx som tyvärr försvunnit mer och mer i Sverige.

Det är få kaféer som lyckas med de viktigaste ingredienserna när det gäller fik; utbud, service, lokal och atmosfär men En Liten Smula har hittat helt rätt och det skvallrar även de utmärkelser som konditoriet fått sedan starten 2001.

Skulle man bli alldeles för mätt och lite trött så kan man faktiskt övernatta På En Liten Smula även om det bara finns ett rum. En liten svit på 45 kvadrat som skall ha samma omtanke som övriga kaféet. Therese har, utöver sina två kaféer, också författat två kokböcker som även de är en njutning att läsa. Kaféet har på senare år fått en filial i Åre.

Så passa på att vid nästa soliga dag göra en liten utflykt till Norrtälje och strosa i den mysiga staden och njut En liten Smula.

/C

Inga kommentarer: