tisdag 15 mars 2011

Cupcake STHLM

På S:t Eriksgatan 83 öppnade förra året Cupcake STHLM, en liten butik som är specialiserade på, just det, cupcakes. Det är inte amerikanska mastodont muffins utan små, saftiga, smaksatta gamla hederliga svenska muffins som har fått en modern twist.


Tyvärr är Cupcake STHLM inte ett kafé. Även om det finns ett par bord i lokalen är det meningen att man ska ta med sig sina muffins hem (eller bort) vilket är lite synd. Jag hade lätt kunnat spendera en eftermiddag med att provsmaka alla de fantastiska muffisarna på plats om det funnits en lika charmig miljö till.


Disken var fylld med muffins i två storlekar (6 eller 3,5 cm i diameter) och fantasifullt smak- och namnsatta. Vad sägs om att prova en Michelle Obama (chokladmuffin med hallon- och lakritstopping) eller varför inte en Fäbodjänta (Lingon, vanilj,svartpeppar).


Efter stor beslutsångest lyckades vi välja några muffins som vi trodde skulle falla oss i smaken. Vi valde den mindre storleken med motiveringen att vi då kunde välja flera olika smaker. De små godsaker packades med omsorg i en liten kartong att bära med hem.


Väl hemma så smakade de små sötsakerna helt ljuvligt. Till och med T som inte är förtjust i sockerkakskonsistens var exalterad över dessa näpna bakverk.

Sedan starten har verksamheten utvecklats och man kan även köpa muffisarna över nätet samt att man kan beställa åt en vän som får komma och hämta upp sin överraskning eller få dem till fredagsfikat på jobbet.

Varför inte svänga förbi och köp med dig några av dessa delikata godsaker nästa gång ni är bortbjudna på middag och strunta i blommor, choklad eller vin till värdinnan/värden.

Vad tar du med dig när du du är bortbjuden?

/C

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan dessutom "gilla" dom på fejjan och varje dag få reda på vad man ska säga för hemligt ord för att få en gratis mini cup cake i dagens smak. :-D

Fröken S sa...

Se där! Det kan ju vara en anledning :)