onsdag 14 december 2016

Hennys café, Karby gård

Helgen i Fikatipsets hus har varit kaotisk med adventsbak och fikamingel men under lördag hann vi också med en tur ut till Karby gård, för att slå två flugor i en smäll: gå på julmarknad och passa på att fika samtidigt. Karby gård ligger på väg ut mot Täby kyrkby och Hennys café ligger inhyst i huvudbyggnaden. Det är så klassiskt och traditionellt det bara kan bli och det ska erkännas att vi i Fikatipset drar ner medelåldern en del med vår närvaro. När vi avverkat den lilla julmarknaden (inomhus) så bänkar vi oss vid ett juligt och inbjudande Henny's.

Trots att Hennys café är väldigt klassisk och nu såhär i december har ett jultema så blir vi ändå lite överraskade av bakverken. Saffransgifflarna är intressanta, om än lite platta men däremot är dammsugarna med pepparkaksfyllning riktigt härliga och lena i smaken. Kaffet är tyvärr bara termoskaffe men det kanske passar för en genuint fik som Hennys.

En av Hennys nackdelar är att kaféet bara har öppet på helgerna och att tillgängligheten inte är den bästa. Bor man inte i närheten eller har bil så är kanske inte Hennys det spontana förstahandsvalet, även om gården också kan locka med kulturcenter, utställningar och konsthantverksbutik. Däremot tror vi att gården är minst lika inbjudande och mysig sommartid, när man kan sitta ute på verandan.


Inga kommentarer: