måndag 27 februari 2017

Brot


Helgen blev ett antiklimax för Fikatipset. Lördagens tipsande uteblev pga tidsbrist och en foodtruck (hint hint) som inte kom i tid, så istället fokuserade vi på söndagen och en tur ut till Liljeholmen och Brot. Till en början vill vi säga att Brot är lite knepigt, eftersom deras största problem tycks vara lokalerna. Ursprungslokalen på Odengatan är, som redan tidigare påpekats, pytteliten och inget ställe man direkt kan sätta sig och fika på. Det finns två bord, allt som allt, i den trånga butiken. Brot Liljeholmen är betydligt större men å andra sidan rätt ocharmigt. Nedervåningen, själva butiksdelen, är inbjudande men övervåningen, sittytan, är steril, tråkig och full av ytor som man inte vill titta in i som gäst. Som typ arbetsytor, förvaring, ställ för gammal disk, osv. Så inredningen på Brot får låga betyg av Fikatipset.

Fikat på Brot, däremot, är en helt annan femma. Herr Fika beställer en karlsbader-semla med mandelkrämen invispad i grädden och det måste jag säga var en riktig hit! Brödet är jättegott och grädden är superb. Det här är, tillsammans med semlan i Hökarängen, säsongens absolut bästa semla. Och då har vi ätit en och annan. Kaffet är prima - ja, fikat är helt enkelt top notch. Enligt herr Fika. Fru Fika är lite kluven till sin vanliga semla. Hon tycker att hennes bröd är lite torrt men att resten av semlan är kanon.

Så, på det hela taget. Brot är alltid värt en fikastund. Från Odengatans småplock av minibakelser och kakor till Liljeholmens semlor. Lokalen är däremot rätt trist och man skulle nog vara i behov av en inredare.

Inga kommentarer: