lördag 10 januari 2009

Chokladfabriken

Chokladfabrikens huvudbutik ligger på Renstiernas gata på söder men har även två andra butiker i Stockholm, en på Regeringsgatan och den nyligen öppnade på Grevgatan. Chokladfabriken har även öppnat en butik i Tokyo, vilket är lite spännande.

Första gången vi besökte Chokladfabriken var det strax innan påsk och ruschen för deras fantastiska handgjorda påskägg var stor. Vi satt och njöt vårt fika och konstaterade att chokladfabriken måste vara det ultimata stället för killar att möta tjejer på, då 90% av gästerna runt borden var kvinnor i olika åldrar.

Denna gång var jag ensam och det var julrusch och vad kunde passa bättre än en välgjord kopp varm choklad med marsmallows? Till detta avnjöt jag en liten citronmarängtartalett.

När våra vänner bodde på Renstiernas gata var produkter från Chokladfabriken ett självklart inslag, antingen praliner eller tårtor. Jag kan fortfarande sakna moussetårtan med choklad och hallon eller coccos/lime. Sötast just nu är deras ABC-chokladaskar som förmedlar kärleksfulla budskap.

/C

Inga kommentarer: