lördag 10 januari 2009

Konditori Bankett

Konditori Bankett som ligger på Biblioteksgången vid Täby centrum var ett av de första kaféerna vi besökte när vi flyttade till Stockholms norrsida 2004. Då möttes vi av en välinsutten lokal där det hängde en inramad tidningsartikel om att kungaparet varit där någon gång i slutet av 70-talet och att de minsann titulerade sig hovleverantör.

Sedan bytte man lokaler och blev lite hippare och trendigare på något knepigt förortsvis. En kort tag, innan den gamla lokalen blev en pizzeria istället. Nu har man övergett pizzerian och är tillbaka i den gamla lokalen som konditori även om det fortfarande står pizzeria på väggarna - minst sagt märkligt!

Under våra år som "fikaproffs" har vi sett mycket men det har varit intressant att se ett kafés uppgång och fall. För detta kommer att sluta illa. När vi var på Bankett så serverades det lätt vidbrända pepparkakor med kristyrdekoration som såg ut att ha applicerats av en 3-åring. På en bricka låg ett gäng dammsugare där en såg ut att ha tappats på golvet, blivit trampad på och åter blivit upplagd för servering. Att se på utbudet var mycket underhållande, skulle man kunna säga. Tyvärr inte så aptitligt och frestande dock.

Jag har ju inga höga tankar om Delicato på kaféer och håller egenbakat högt men här vette tusan. Kan man inte göra något bättre än originalet (dammsugare) så bör man låta bli, som min kära sambo brukar påpeka, fast då om musik.

Utöver dessa vanskapta bakverk har man dessutom fått ärva möbler och dukar från pizzerian. Ett bord var uppallat med hjälp av en katalog, som dessutom hade börjat blottnas upp.

Jag brukar inte betygsätta kaféerna enligt någon skala men hade jag gjort det hade det blivit något överstuket i alla fall...

/C

Inga kommentarer: