lördag 21 februari 2009

Thelins konditori


Jag och brorson O firande Alla hjärtans dag tillsammans med bio och fika.

Efter filmen (Bolt) så begav vi oss till Fältöversten och Thelins konditori som svämmade över av lördagsflanörer och kärleksfulla människor, som sig bör en dag som denna.

Thelins konditori är nämligen mina brorsöners favoritfik då de, enligt N och O har en av Stockholms godaste chokladkaka. Dagen till ära kunde man fika kaffe/thé och kärleksmums eller ett vaniljhjärta för 49 kr, något som faster C nappade på. Kärleksmums är ju alltid ett vågspel eftersom de ofta tenderar att vara snustorra och glasyren alldeles för söt. Dock blev jag glatt överaskad över hur saftig kakan var och glasyren krämig och med en krafig smak av mörk choklad. En barnmun säger mer än tusen ord...

Lokalmässigt är Thelins helt okej, varken fantastisk eller skräckinjagande. Inredningsmässigt börjar det kanske bli lite slitet men för att vara ett kafé i ett köpcenter så är det väl godkänt. Styrkan ligger ju främst i det välbakade och klassiska fikabrödet.

På väg hem passerade vi Ejes Choklad, en annan av brorsönernas favoritbutik som de rekommenderar starkt. När vi passerade förbi vinkade O och expediten glatt till varandra som den stamkund O är.

/C

Inga kommentarer: