torsdag 12 februari 2009

Semmeltider


Tisdag den 24 februari är det dags för fettisdagen men semlor har man kunnat köpa redan efter trettonhelgen.

Naturligtvis skall man traditionsenligt kora "Stockholms bästa semla" men det blir lite roligt när DN På Stan och Metro båda utser den bästa semlan och där de i år faktiskt är oense om vilken som är godast. En liten outsider är Allt om Stockholms vinnare.

DN På Stan utser Vetekattens semlor som självklara vinnare i årets tävling (där alla som var intresserade kunde nominera en semmeltillverkare). Tössebageriets semlor får en 2:a.

Metro hyllar däremot Tössebageriets semlor och utser dessa till vinnare och ger Vetekattens semlor en 2:a.

Allt om Stockholm har med hjälp av sina läsare låtit kora årets bästa semla och precis som 2007 så tar Droppens konditori i Sundbyberg hem den vinsten. Deras hemlighet ska tydligen vara den speciella ugn som de bakar själva bullen i.

Så man undrar ju, precis som Hoola Bandoola Band, Vem kan man lita på?

Nå ja, ett alternativ är ju att själv prova sig igenom dem alla... (Dock har min "partner in crime" T på egen hand redan smitit iväg och ätit på Vetekatten och han var lätt lyrisk).

Jag vill dock slå ett slag för Vaxholmsbagarens semlor som även kommer i lite alternativa varianter som chokladmoussefyllda. Riktigt goda men ät dem inte där utan ta med dem hem eller till goda vänner.

/C

Inga kommentarer: