onsdag 8 juli 2009

Flickorna Helin & Voltaire


På Rosendalsvägen 14 i den Skånska byggnaden på Djurgården finner man Flickorna Helin & Voltaires kafé. Till byggnaden hör en mycket trevlig veranda där man kan sitta och blicka ut över Djurgårdsbrunnskanalen och titta på alla människor som strosar på Djurgården så fort tillfälle ges.


Flickorna Helin & Voltaire bakar allting som serveras i deras bageri på Kungsholmen, som även är leverantör till andra verksamheter runt om i stan. Man kan även köpa catering från flickorna och vill man kan man hyra hela restaurangen för ett litet evenemang.


Vi var där en underbart solig försommardag, som vanligt är vi sällan ensamma på kaféerna sådana dagar. Vi lyckades dock få till en perfekt sittplats på terrassen. Det enda negativa var att vi hamnade mellan två rökare. Jag vet att man inte borde klaga på andra, speciellt inte när vi ofta tar med hunden på uteserveringar och är väldigt glada över den möjligheten. Men det är väldigt ofräscht att hamna i ett moln av rök när man vill njuta sina bakverk.


Kakorna vi åt var mumsiga och jag måste erkänna att jag var väldigt sugen på räkmackorna som serverades till bordet bredvid. Restaurangen har även fullständiga rättigheter och en sådan dag hade det varit perfekt med ett svalkande glas rosé till.

Så nästa gång ni promenerar på Djurgården, titta in hos flickorna i Skånska byggnaden.

/C

Inga kommentarer: