torsdag 9 juli 2009

Zetas trädgårdscafé

Ett stenkast bort från IKEA, Kungens Kurva och den bullrande E4:an, på Blombacken 2, finner man Zetas trädgård. Det är märkligt hur denna oas kan ta bort köphysteri, stress och ljud och bjuda in till lugn och njutning.


Zetas har ju under sina år blivit ett väletablerat utflyktsmål för omgivningen och när vi var där så var det till och med bussresor från Mariehamn på plats. Trädgården är verkligen vacker med ett stort utbud på alla de växter.


Själv har jag tyvärr inte några gröna fingrar och lyckas döda till och med en kaktus. Så att få komma till en välskött trädgård är för mig en ynnest. Utöver växter har Zetas även ett stort utbud av krukor, små vackra detaljer som kan finna en plats i hemmet.


I år skall kaféet, för första gången, ha öppet i stort sett hela året och det kommer finnas möjlighet att följa även vinterårstiden i trädgården. Kanske man skulle passa på att uppleva lite julstämning med en kopp varm choklad.


Matsedeln följer årstiderna och fikabrödet känns omsorgsfullt tillagat. Självklart strävar trädgården mot närproducerat och ekologiskt.

Zetas trädgårdscafé börjar dock få lite växtvärk och känns lite underdimensionerat. Visserligen är väntan värt slutresultaten men man bör vara av tålmodig natur för att klara av att köa i över 30 minuter för en fika eller måltid.

/C

Inga kommentarer: