måndag 4 april 2016

Gourmandise

På lördagen styr Fikamobilen mot Östermalm och butiken och kaféet Gourmandise, för lite finfika i lyxiga ombonade lokaler. Den franska touchen är uppenbar, med en vägg full av pikanta praliner och ett skyltfönster som lockar med fina små bakelser. Lokalen är visserligen inte jättestor men ändå ljus och rymlig med sitt stora bågvalvade fönster och en väldigt ren och charmig övervåning.

Vi har egentligen inte så dåligt att säga om Gourmandise, mer än att vi fick ett kaffe serverat som var så kokhett att det inte gick att dricka på en gång. När det blev svalare var det gott, liksom även bakelserna var. Skillnaden mellan Gourmandise och exempelvis Petite France eller Brot är egentligen inte speciellt stora. Utbudet är detsamma och enda skillnaden är i hur man presenterar sin produkt. Petit France är folkligt och lite mer franskt livligt medan Gourmandise är sinnebilden för hur man gör när man skapar ett patisserie på Östermalm. Lite finare, lite exklusivare men också lite mer exkluderande. Allting ligger i vilka signaler man sänder ut och vilka kunder man vill attrahera.

Gourmandise är stället för dig som vill känna dig lite lyxig för en stund. Man satsar också stort på vackra kreationer, bakelser och tårtor och bara under den korta stund Fikatipset är på plats så planerar två olika sällskap sina bröllop och tårtor utifrån ställets utbud och kompositioner.

Inga kommentarer: