måndag 19 september 2016

Wenngarns bageri

Fikatipset ägnade lördagen åt att puttra ut till Wenngarns slott, strax norr om Sigtuna och besöka den årliga skördemarknaden. En marknad som också visade sig innehålla vintage- och loppmarknad just denna helg. Ingen visit på marknad är ju annars fulländad innan man fått avsluta & avnjuta lite kaffe med nåt sött till. Så vi hamnade till slut på Kulturstallet som är ett bageri och en butik i en av logarna på slottsområdet. Såhär på sensommaren och nära hösten så är slottsmiljöer som Wenngarn idylliska för de sista skälvande utefikorna, innan man vill kura in sig i värmen.

Pinsamt att erkänna så var herr och fru Fika så upptagna av sitt sällskap och det riktigt goda fikat att vi faktiskt glömde att fotografera någonting på plats. Vare sig byggnaden, interiören eller råvarorna. Så alla bilder är lånade från antingen Wenngarns hemsida eller från vårt eget akriv. Vi får helt enkelt förutsätta att den glömskan berott på att fikat var så bra. Visserligen serverades det bara "fulkaffe" men bageriet var fyllt till bredden av egenbakade bullar och bakelser och den syltbulle med äppelmos vi fick - var magiskt god. Rasande gott, för att travestera Birgitta Rasmusson berömda citat.

Kulturstallets bageri saknar förstås några av de komponenter som Fikatipset värderar högt (som ex bra kundflöde) men hög kvalitet kommer man långt på och en dag som denna, då det är evenemang på området så Wenngarns bageri något man inte bör missa. 

Inga kommentarer: