söndag 4 september 2016

Haga tårtcompani, Fredriksdal

Lördag i september och äntligen har Haga tårtcompanis nya bebis (den tredje i ordningen) i Sjöstaden öppnat. Något förvånande är inte lokalen proppfull, trots öppningshelg och att stället fått fin gratisreklam i lokaltidningarna. Glädjande dock för Fikatipset, som slipper köa i den väldigt trånga lokalen. Till våren är det också tänkt att uteserveringen ska utökas och få bästa möjliga läge längs Hammarbykajen. 


Lokalen är liten och intim och det klassiska Haga-snittet känns igen, trots att ägarna Oscar Målevik och Anna Cardelius talat om att varje nytt bageri ska vara fristående från sina syskon. Det är vita träbänkar, sval Skandinavisk design, ihop med Falu rödfärgsmålade väggpaneler. Enkelt, effektivt och inbjudande. Till fika blir det latte och svartvinbärsmoussetårta med pistaschmaräng och en härlig tårtbit med mjölkchoklad och len havtornspannacotta. Bortser man får personliga smakpreferenser så kan Fikatipset i alla fall inte klaga på hantverket.


Med Haga tårtcompani vet man vad man får: ett kvalitetsbageri. Det här är kanske inte stället man kommer vallfärda till utifrån men det är säkerligen ett välkommet nytillskott i Sjöstadens halvfattiga kaféutbud. Lokalen är ljusare än ditot på Torsgatan men inte lika intim och mysig på sitt syskon på Fleminggatan. Prognosen är att till 2017, när hela hamnområdet är färdigställt, kan Haga tårtcompanis tredje bageri bli en riktig sommarhöjdare.

Inga kommentarer: