tisdag 16 maj 2017

Naked cake



På söndagen åker Fikatipset först ut till Nobelberget för att gå på marknad men efteråt hamnar vi, näst intill av en slump på Naked cake, bakom Dieselverkstaden och utanför Sickla köpkvarter. Vädret är så pass fint också att det får räknas som årets första utefika. Däremot diskuterade vi lite om vi skulle sitta inne eller ute, eftersom interiören var så fin. Som en pastellbomb. Eller som en kund bakom oss uttryckte det: "det här är ju som att komma in i ett dockhus!"
Naked cakes sortiment består av endast glutenfria ingredienser och det ska vara färska och ekologiska varor. Ingen sockerpasta. Det låter ju väldigt bra och tittar man in i disken av alla färgglada maränger och bullar och tårtor så blir man oerhört fikasugen. Vi väljer till slut det intressanta konceptet "tårta på burk" till vårt välsmakande kaffe. Det ser gott ut, det känns som en smart idé - eftersom man får ner tårtorna i storlek och att det mer blir som en munsbit, än som en gigantisk bit. Fikatipset inser dock, att trots storleken, så är tårtan fruktansvärt söt och efter 10 tuggor som vill man inte äta mer. Då är man näst intill illamående av sockret och sötman. Så egentligen borde tårtburkarna antingen vara ännu mindre, eller lite snålare på sötningen.

Nobelberget och Sickla känns som ett område i utveckling och att Naked cake ligger och kommer att ligga ännu bättre till i framtiden, för att få det här sköna flödet av folk, som kaféer vill ha. Dessutom är det interiört ett av de finaste ställen vi varit på, på länge. Vi lär återkomma hit igen, även om vi då kanske ratar just tårtan.

Inga kommentarer: