torsdag 28 september 2017

Magnus Johansson bageri och konditori


Det är nästan med en dåres envishet som Fikatipset återvänder till Magnus Johansson i Hammarby sjöstad, trots att vi aldrig riktigt imponerats av varken fika eller lokalen tidigare. Det har känt som fika på undantag i den extremt trånga lokalen. Nu är vi här igen, eftersom man ÄNTLIGEN valt att öppna upp övervåningen och göra den till en kafédel, så att man faktiskt kan sitta ner och avnjuta sitt fika, utan att behöva titta in i andra kunders ryggar på en halvmeters avstånd. Det gör väldigt mycket för helhetsintrycket och kafédelen är spartansk, nordiskt avskalad men ändå mysig.

Fru Fika beställer in en Cruffin, en hybrid mellan croissant och en muffin. Den är dessutom doppad i choklad och blir väldigt god. Om man bortser från chokladen så påminde smaken om en kouign amman med sin karamelliserade och knäckiga yta -  och det är ju alltid gott, en av Fikatipsets favoritbakverk. Herr Fikas solbulle med rikligt lager tärnade äpplen och sylt är också smarrig. Vi delar också på en liten citronmaräng tartelett som är helt ok. Gott kaffe - vilket gör att man lite som Gert Fylking vill utropa: äntligen! Äntligen har Magnus Johansson bageri och konditori nått sin fulla potential. Det tog rätt många år men det gick till slut.

Sen kan man gnälla över att lokalproblemen fortfarande har vissa små brister. Som att det saknas hiss upp till övervåningen och att man kanske, vänligt med bestämt, borde få folk med barnvagnar att lämna dessa utanför. När Fikatipset var på besök var det tre barnvagnar på den småskaliga ytan i butiksdelen och det skapade en absurd trängsel. Det var så att man knappt kunde ta sig ut ur lokalen.

Inga kommentarer: