måndag 4 september 2017

Café Två bönor

Efter ett långt sommaruppehåll och ett samlande av nya ställen drar så Fikatipset igång igen, med massor av nya tips. Fika-hösten ser spännande ut med minst 10-talet nya kaféer och bagerier att besöka och denna söndag styr vi kosan mot Norra Djurgården och det (äntligen) nyöppnade Café Två bönor. Nu har det blivit till en (o)vana att Fikatipset besöker nya ställen precis när de öppnat och att det därför kanske finns en hel del barnsjukdomar kvar men vi försöker bortse från det idag. Vi kan i alla fall konstatera att Norra Djurgårdsstaden verkligen är i behov av fler kaféer och restauranger, så flödet av kunder är konstant under vårt besök. Dessutom är läget perfekt, ut mot Husarviken, vilket kommer att gör Café Två bönor, med sin uteservering till ett perfekt sommarkafé. Kanske inte så mycket i år men väl till nästa.



Fru Fika avnjuter en helt ok kladdkaka och herr Fika äter en mycket trevlig croissant med avocadokräm, kakao och färska hallon. Mycket god faktiskt! Kaffet är också gott. Två bönors specialitet tycks annars vara raw food och nyttiga frukostar, så vi testar också en rätt god raw-cola. På det hela kan man helt enkelt säga att Fikatipset efterfrågade en god fikastund och det fick vi också. 

Fikatipset tror att Café Två bönor har alla förutsättningar till att bli ett bra kafé i ett eftersatt område. Efter en vecka (då allt inte är riktigt färdigbyggt) är det svårt att dra några stora slutsatser mer än att stället behöver få sätta sig, få sin profil och bli lite mer personligt. Vad vill man med kaféet? Vill man vara ett skönt fikaställe, vill man vara ett hälsokafé eller vill man trycka mer på att man också har ett alkoholtillstånd? Och det bör man nog göra rätt snart, eftersom konkurrenterna kommer att bli fler med tiden. Inom en månad planerar åtminstone Fikatipset att göra återbesök i Norra Djurgårdsstaden för att spana in ett nytt spännande kafé som öppnar. 

Inga kommentarer: