söndag 18 april 2010

Viggbyholms stationskafé



Efter en härlig vårpromenad runt Rönningesjön hamnade vi på Viggbyholms stationskafé för en av deras mumsiga pistagebullar. Jag är inte överförtjust i bullar men dessa, som för dagen serverades ljumna, smälter i munnen. Det är inte lång från barndomskänslan av mammas nybakade bullar som man åt tillsammans med ett glas kall mjölk. Man blir med andra ord alldeles glad både i kropp och knopp.

Viggbyholms stationskafé har övertagit gamla Konst och kakors lokaler, dvs det gamla stationshuset i Viggbyholm. Konst och kakor var Täbys absolut bästa kafé och när de stängde trodde vi att våra fikadagar i Täby var över. Men jag måste säga att det nyöppnade kaféet har potential att överta titeln som Täbys bästa.


Bakverken är tillverkade på plats i lokalens egna bageri . "Kalla dem vad du vill"-bollarna finns i två storlekar och är delikata - inte Delicato. Vi fick även med oss ett surdegsbröd med oss hem som var saftigt och gott till kvällens middag. Utbudet av fikabröd har stadigt ökat och det ser riktigt lovande ut.


Lokalerna har fått sig lite färg och väggarna pryds av bilder från olika delar av Täby och visar hur kommunen vuxit fram under åren. Det finns även bilder på kändisar som har koppling till staden vilket ger kaféet en personlig känsla. Nu finns det åter en anledning att stanna till i Täby för en fika.

/C

1 kommentar:

sebastien Boudet sa...

Hej Fröken S
Har du slutat blogga?
Mvh Sebastien brödpassion