lördag 23 augusti 2008

Konst & Kakor



Efter ett alldeles för långt sommaruppehåll har nu åter kaféet Konst & kakor slagit upp sina dörrar. Detta är Täbys mysigaste fik, beläget vid Viggbyholms station. Konst och kakor är precis som namnet antyder en kombination av konst och kakor. Kaféets väggar pryds av tavlor och skulpturer som är till salu. Utställningarna byts ut regelbundet så det finns alltid något nytt att titta på och en anledning att återvända med jämna mellanrum. Det har varit nära att vi kommit hem med en tavla efter att ha förälskat oss i den medan vi avnjutit en latte och ett bakverk.

Det (ibland alltför) barnvänliga Konst och kakor har för säsongen byggt en barnvagnsparkering med tak för sina gäster. Vi försöker personligen undvika värsta barnrusningen som ofta inträffar i samband med dagishämtning. Barnvänligheten är förståelig i och med att kaféet ligger granne med Barnens handelsbod och ett antal dagis och skolor.

Kaféet har ett fantastiskt utbud av fikabröd som bakas i kaféets eget bageri, inte en Delicatoboll i sikte med andra ord! Utbudet av tårtbitar som serveras med en skål fruktsallad på sidan byts ut med jämna mellanrum och det är alltid spännande att prova något nytt. Denna gång blev det en moccatårta som smälte i munnen. Man får inte heller missa Konst och kakors marängspöken som är söta som socker.

/C

Inga kommentarer: