tisdag 4 oktober 2016

Enskedeparkens bageri

Som Fikatipset utlovat så ville vi ge Enskedeparkens bageri en till chans, på en annan årstid än smällkall vinter, så Fikabilen drog söderut denna varma oktobersöndag. Att det sen skulle vara näst intill sommarvarmt ute i solen, var en extra bonus. Bageriet har en helt annan dimension under sommarhalvåret - där den trånga stugan med 16 sittplatser kompletteras av mångdubbelt fler platser utomhus. Dessutom har man nöjet att sitta i en grönskande kil mellan en ridskola och ett kolonilottsområde.

En sak är densamma på Enskedeparkens bageri från i vintras och det är den långa kön ut från stället. Det är fortfarande omåttligt populärt och man kan förstå varför, då Enskedeparken faktiskt lyckas kombinera de två viktigaste komponenterna för ett lyckat bagerikoncept. Miljö och kvalitet. Klientelet är kanske inte så jätteuppblandat och det går ungefär lika många man buns på gästerna, som det finns kanelbullar på stället.
Fikatipset är berett att backa från sitt första (orättvisa?) utlåtande i vintras. Enskedeparkens bageri är ett riktigt bra ställe. Och mysigt är det dessutom. Äppelbriochen och vaniljkringlan - båda är goda och i och med att efterfrågan är så hög, så är nästan allt på ställen nybakt och har bara fått stå och svalna en stund från bakplåtarna - innan det är dags att fylla på i disken. Dofterna och fräscheten får oss på fall. Fikatipset lär återvända hit!


Inga kommentarer: