söndag 2 oktober 2016

Zetas trädgård

Oktober och höstmarknad på vackra Zetas trädgård vid Kungens kurva och Segeltorp. Vi kunde snabbt konstatera att vi inte var de enda som kommit på den idén, då det var totalt trafikkaos på de trånga vägarna runt trädgården. Fikabilen lyckades på italienskt vis gasta och gestikulera sig ur ett låst läge där fyra bilar från fyra olika håll blockerade vägen för varandra - och ingen ville röra på sig först. Så vi kanske inte skulle rekommendera att ta bilen ut till Zetas höstmarknad nästa gång.

Marknaden var mysig och ägaren och tv-trädgårdsexperten (TV 4) Victoria Skoglund var på plats och sålde såväl sin nya bok som sålde sättvitlök (något hon tipsat om bara några timmar tidigare i tv). Fikatipset valde dock att skrida upp för trapporna och mot Trädgårdscaféet som just idag hade långa köer och säkerligen 45 minuters väntetid. Så Fikatipset rekommenderar heller inte att ta en fika här under just höstmarknaden, om man har bråttom.

Zeta trädgårds stora styrka är förstås miljön. Det är höstvackert, blomstrande, färgglatt och byggt i avsatser som rymmer sittplatser i olika plan. Att det är mycket folk stör egentligen inte inramningen, det gör det bara mer livfullt. När vi äntligen får vårt fika så måste det erkännas att kaffet är helt ok men att både fru Fikas chokladtårta med cola-lakrits och havssalt liksom herr Fikas äppel-cheesecake inte är några höjdare. Tårtan är för mäktig och obalanserad och cheesecaken är både torr och lite för grynig och osöt. Så tyvärr måste Fikatipset anamma sin gamla slogan här: "alla dåliga fikor går om". 

Inga kommentarer: