tisdag 17 januari 2017

Caffé Mezzo


Efter en lång jul- och nyårspaus så bestämmer sig Fikatipset för att förena nytta med nöje, eller kanske nöje med nöje. På väg till Mall of Scandinavia passar vi på att utforska mer av Solnas kaféflora och hamnar till sist i gamla Råsunda på Caffé Mezzo. Stället är rätt välbefolkat och man får känslan av att det är många stammisar som hänger här. Alla möjliga generationer, från pensionärer till småbarnsfamiljer. Fikatipset skulle kanske vid en första anblick kalla stället för speciellt uppdaterat. Det känns väldigt 90-tal på nåt sätt. Inredningen signalerar en viss nostalgi av krom-mönstrade tapeter och kaffebruna säten. Brunt och vitt tycks vara genomgående färger.

Inredningen är sparsmakad, förutom ett antal vackra tavlor med svartvita fotografier från Fiats berömda Lingotto-fabrik i Turin, med en racebana på taket. Maten är helt ok, även om fikat har ett rätt skralt utbud. Däremot är det befintliga fikat helt ok. Det är färskt och fräscht och mer än så kan man väl inte begära? Vaniljbullen är god och fru Fikas toscabit är saftig och god. Kaffet är beskt, vilket känns lite trist. De varma smörgåsarna känns med sina balsamico-spritsade mönster just lite.. daterade. Mezzo har inte klivit in i 00-talet än, men det kanske kommer?

Så ska Fikatipset drar några slutsatser av Caffé Mezzo, så är det att det är ett habilt ställe. Perfekt för stammisar och folk som bor i närheten men kanske inget man kommer att vallfärda till. Det känns lite omodernt och lite ospännande men det är ändå kvalitet i det man serverar. Vi förstår absolut att det här är ett stamställe för många. Det lär dock inte bli vårt.

Inga kommentarer: