onsdag 20 juli 2011

Tant Brun


Fikatipsarna har som årlig tradition att besöka Sigtuna varje sommar och detta år är naturligtvis inget undantag. Det är någonting med bebyggelsen: de små trähusen, det gamla, de trånga gränderna och Mälaren som ramar in staden. Extra roligt är att man i år förskönat kajerna och håller på att utvecklas ytterligare en nivå.


Till vår förvåning så insåg vi att vi faktiskt aldrig skrivit om Sigtuna trots att vi besökt ett flertal kaféer i området. Denna gång fick Tant Bruns kaffestuga ett besök. Gården är en av Sigtunas äldsta och det kan man verkligen känna. Kaffestugan består egentligen av ett flertal hus som tillsammans bildar en liten innergård som är fylld med växtlighet och ger en härlig skugga varma dagar.


Tant Brun har ett eget bageri och serverar klassiska svenska bakverk och bullar. Det som gör kaffestugan lite unik är att man har bordsservering på klassiskt vis med servitriser i gammaldags förkläden som tar beställningen och serverar vid bordet, en företeelse som tyvärr nästan är utdöd i Sverige. Det enda som egentligen saknades på detta lilla pittoreska och klassiska kafé var Paradis-Oskar och Rasmus sjungandes en visa ackompanjerad av handklaveret.

Inga kommentarer: