lördag 30 juli 2011

Vasaslättens Konditori


Som hundägare tar vi ofta med oss hundarna ut på äventyr och det finns inget bättre än att kombinera en härlig hundpromenad i naturskön miljö med en riktigt god fika.

Herr Fika är av någon anledning inte så förtjust i Hagaparken men ibland hamnar vi där ändå. Sedan jag fick min första version av Mia Öhrns Guide till Stockholms sommarcaféer så har jag velat besöka Vasaslättens konditori. Ett konditori som bara har en uteservering på grusplan i parken och som endast har öppet dagar det inte regnar under sommarhalvåret - tidigare år har de inte heller tagit betalkort.


Här kan man förtära den beryktade Hagabullen. En bulle fylld med mandel och kardemumma. För att uppskatta bullen till fullo så bör man vara väldigt förtjust i just kardemumma. Hos konditori Vasaslätten serveras bryggkaffe ur termos men för att vara just termoskaffe var det riktigt gott!

Vasaslätten är ett helt okej ställe att sätta sig ner på en stund när man strosar genom parken även om mängden joggare som sprang förbi kanske minskade njutningsfaktorn något ;) I parken passerade vi även förbi en liten vattenstation för hundar, vilket uppskattades mycket.


/C

Inga kommentarer: