onsdag 8 februari 2017

Konditorn och bagarn

Söndag och Fikatipset väljer "bästa svängen, Hökarängen". Mysigt uppfräschat centrum med retro-neonljus på alla butiker i centrum. Vår glädje i att hitta en schysst parkering förbyts snabbt i tveksamhet när vi ser att stället är fullproppat, så till den grad att folk väljer att sitta ute på uteserveringen och fika. Vi kan väl säga att det inte riktigt är temperatur för utefika just nu. Konditorn och bagarn känns väldigt populärt och vad det beror på, är svårt att säga. Man har funnits med i White guide sen man startade 2015 och nu talar vi bara utifrån egen horisont: Fikatipset blandade ihop det här stället med Dessertmästarna-deltagaren Liv Sandbergs ställe (Cake art) - som också ligger i Hökarängen, några kvarter bort.

Den första känslan som slår oss är bestående. Lokalen är väldigt liten och trängseln klaustrofobisk. Det blir inte bättre av att det sitter folk på stället som paxar platser åt folk som "kommer om en kvart". Sånt är bara oförskämt, när det inte finns någonstans att sitta. Att få en sittplats vintertid är lite som att sitta i ett flygplan ute på landningsbanorna och vänta på sin slot. Man får passa på när det dyker upp en lucka. Vi tänker oss dessutom en scen från The Wedding singer, där Drew Barrymores karaktär Julia vid ett (eller flera?) tillfällen inuti ett flygplan blir träffad i armbågen av en flygvärdinnevagn som skrider genom gången. Lite så är det här, när Fikatipset hamnar precis bredvid toalettdörren. Se till att INTE ha något i händerna om toadörren helt plötsligt skulle flyga upp.

Klientelet är blandat, allt från pensionärer till hipstermorsor i grönt hår och ungar med konstiga namn. Fikatipset stänger allt det där ute och avnjuter en härlig kopp kaffe och kanske säsongens hittills bästa semla. Den är verkligen himmelsk! Perfekt bulle, perfekt grädde, milda och lena smaker. Mums! Utbudet är stort på Konditorn och bagarn så chansen är stor att vi återvänder men helst då en solig sommardag när man kan sitta ute. 

2 kommentarer:

Mia sa...

Allid lika härligt att läsa era recensioner! Så sugen på att testa den där semlan. Blir också galen på folk som paxar plats!

Mr Oakbitch sa...

Den semlan måste testas, innan det är för sent :)