måndag 13 februari 2017

The Bakery

Inget är som att vara tidigt ute och ge läsarna tips om ställen som knappt öppnat. The Bakery på Grev Turegatan har visserligen varit öppet i mer än en vecka, snart två men man har inte fått upp någon skylt än och ja, stället känns lite.. ofärdigt. Vi anar att det kan ha att göra med att The Bakery är en del i ett större koncept: kändiskocken Henrik Norströms nya restaurangsatsning, vägg i vägg: Penny & Bill. Det sistnämna öppnar om en vecka och då förmodar vi att allt kickar igång på riktigt. Vi försöker, som alltid, ha överseende med barnsjukdomarna.

Fikatipset slinker in på The Bakery kring lunch men sitter ensamma genom hela fikastunden. Folk har inte hittat hit än, vilket är förståeligt. Våra mackor är väldigt goda och semlorna likaså. Sen kanske herr Fika föredrar minimala bitar mandel i sin massa men det är ju bara en personlig preferens. Det som serveras är gott, utan anmärkning. The Bakery har absolut potential, med ett större utbud, inarbetade rutiner och ex uteservering till sommaren att bli ett populärt vattenhål. Här finns alla förutsättningar, då kvarteren kring Grev Ture- och Humlegårdsgatan redan är ett gastronomiskt kluster av bra restauranger. Kvaliteten har The Bakery redan. 

Fikatipset kan däremot tycka att lokalen i sig är problematisk. Den är inte direkt ljus från början och att  då inreda med mörka sobra färger, inga tavlor och undermålig spotbelysning på skenor känns bara som att göra sin verksamhet en otjänst. Sparsam belysning, mörker och lågt i tak skapar en rätt omysig kombination som gör att högre fokus sätts på att man kan servera en bra produkt. Risken finns annars att The Bakery blir ett take away-ställe, snarare än något inbjudande man vill sätta sig ner i. Vi väntar med spänning på slut-finishen.

Inga kommentarer: