onsdag 15 februari 2017

Vallentuna stenugnsbageri

Söndag och efter att herr Fika sovit ut drar så Fikabilen till Vallentuna och ett ställe som tycks ha blivit en snackis på bageri-scenen, trots att det inte är nyöppnat eller någonting sånt. Det kanske bara är vi (tillsammans med några Instagramkonton vi följer) som bidragit till att skapa en blogg-hype? Stället har funnits sen 2009 men vi anar att den fräscha inredningen inte varit med sen dess. Man blir glad av att kliva in på stället, trots att det i vissa avseenden påminner både om Waxholms boulangerie och det tidigare i veckan besökta The Bakery. Här finns samma spot-skenor med belysning i taket men här har man fattat galoppen och låter spotarna spela en statisroll, samtidigt som man kompletterat med fina större lampor. Inredningen är ljus och inbjudande, även om den inte är superoriginell. Det är ett fungerande koncept, blinkningar till den klassiska handelsboden / skärgårdskrogen. Det är svartvita traditionella fotografier på väggarna, korgar, trälådor med gamla vågar, levainlimpor och lökar, osv.

En stor skillnad mellan Vallentuna stenugnsbageri och de flesta andra ställen är att man här har bordsservering och personalen är väldigt trevlig och service mindad, även om vi lyckats komma på en besvärlig tid på söndag eftermiddag och att flera eftersträvansvärda godsaker är slut. Så nu blir vi ju tvungna att återvända bara för att smaka på saltkaramellbullarna. Väl spelat, Vallentuna stenugnsbageri...

Våra smörgåsar känns väldigt fräscha och goda, kaffet är gott, lokalen är välfylld och mysig. Fru Fikas chokladboll är god och fyllig. Vi antar att det är ett gott betyg för någon som tidigare avfärdat en choklad med argumentet att den var "för chokladig". Priserna är resonabla, herr Fikas Wienerspandau är god, om än lite torr (men det beror nog återigen på vilken tid på dagen vi är här). Fru Fikas semla är mild och till belåtenhet. Med tanke på närheten för Fikatipset så skulle det kunna bli ett stamställe. Till våren / sommaren kommer dessutom torget i Vallentuna centrum vara färdigbyggt och då tillkommer en uteservering. Rekommenderas!

Inga kommentarer: