söndag 12 oktober 2008

Le Chocolat De Juliette

Utefter Norr Mälarstrand på Kungsholmen ligger det lilla kaféet Le Chocolat De Juliette. Kanske har det fått sitt namn från Joanne Harris bok Chocolat, där Juliette Binoche spelar huvudrollen som Vianne Rocher i Lasse Hallströms filmatisering. Vianne förändrar en sömnig fransk by med sina magnifika chokladrecept och kanske är det samma förmåga ägaren av kaféet vill åstadkomma.

Om det är målet kan jag personligen anse att man har en liten bit kvar men kaféet har en varm och välkomnande känsla. Det ryktas om att ägaren är en elegant och intressant man från mellanöstern som tar väl hand om sina kunder. Tyvärr var han ej där denna dagen men jag måste erkänna att jag är sugen på att återkomma för ta reda på om ryktet stämmer.

Inredningen är en blandning av österländskt och europeiskt och det hade kunnat fungera mycket bra om det inte hade varit för de plottriga inslagen av kylar från diverse juiceföretag som fanns på den relativt lilla ytan och som förtar känslan något. Kaféet har en ordentlig uteservering som var välfylld denna soliga oktoberdag, trist är dock att istället för att blicka ut över Mälaren blickar man ut över en Preem-mack.

Le Chocolat De Juliette serverar och säljer det exklusiva teet från tehuset KUSMI TEA som grundlades 1867 av Pavel M. Kousmichoff i St. Petersburg. Pavel blev berömd för sina teblandningar till tsaren och Kusmi tea har än idag ett mycket gott rykte bland tekännarna.

Kungsholmen, världens ensammaste ö om man får tro statistiken, har en uppsjö med kaféer vilket man kan förstå då ensamhushållen beståeende av 30+:are säkerligen är en lukrativ kundkrets. Vill man njuta sitt te eller kaffe med en liten pralin och kanske kosta på sig en liten flirt med någon ensam kafégäst så är Le Chocolat De Juliette inte ett dåligt alternativ.

/C

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte annat än instämma, jätte mysigt café. Jsg vet exakt vem ägaren är, en väldigt speciell och trevlig person som får en att känna sig välkommen. Stället rekommenderas helt klart!/ Theo

Anonym sa...

Sommartid kan glassen även rekommenderas. Var där idag och smakade äpple/kanel, helgod!

/ anneli

Anonym sa...

from.1 oktober har den eleganta o trevliga ägaren sålt cafet, men är kvar ett par timmar om dagen och hjälper dem nya ägarna med verksamheten,eventuelt terminen ut, han sålde pga.vill utvecklas med större verksamhet. ni som vill träffa honom har fortfarande chansen