måndag 6 oktober 2008

Chokladfestival på Nordiska museet

10-12 Oktober 2008 går Chokladfestivalen på Nordiska museet rum för sjunde året i rad. Detta är ett måste för alla chokladälskare och jag rekommenderar verkligen att man förköper sin biljett på ticnet då kön kan bli brutalt lång. En av festivalens generaler är Magnus Johansson som driver det besöksvärdiga Xoko

Förutom chokladutställare sjuder Nordiska museet av olika aktiviteter under dagarna tre. Man kan bland annat lära sig mer om chokladens historia och möta Sveriges enda chokladbonde. Här nedan kommer några exempel på aktiviteter men vill man se hela programmet så laddar man enklast ner det från Nordiska museets hemsida.

Fredag 10/10 går tävlingen Årets konditor av stapeln och årets tema är retro. Undrar om det finns några barndomsklassiker som kommer att dyka upp?! På fredagskvällen är det After work chocolate i Chokladbaren där temat är sherry och pinchos.

Lördag 11/10 avgörs kladdkake-SM i samarbete med Aftonbladet. Tänk vad rätt jag hade om att kladdkakan fått en renässans och är hetare än någonsin. Är man mellan 10-14 år kan man även delta i kladdkakeracet på lördagen.

Söndag 12/10 avgörs tävlingen årets pralin.

Detta och mycket, mycket mer kan man roa sig med under helgen.

Om man inte vill ha samma trängsel så rekommenderar jag Ejes choklad som tyvärr inte deltar i själva festivalen men som ändå lovar sina kunder något litet extra.

/C

Inga kommentarer: