onsdag 2 mars 2011

Carotte


På Tegeluddsvägen 92 inte långt från Värtahamnen ligger Carotte catering. Carotte var nominerad till DNs Gulddraken i kategorin kafé. Något som för mig ter sig lite märkligt. Jag ser inte Carotte som i huvudsak ett traditionellt kafé  utan mer som en luchrestaurang. Dock på intet sätt dåligt utan faktiskt riktigt bra. Inriktningen är ekologiskt, närproducerat, årstidsanpassat och hemlagat. Med andra ord god och kvalitativ mat där man ser att passionen lyser igenom på det de serverar.


Även om lokalen har högt i tak och luftigt så känns ändå Carotte riktigt hemtrevligt och välkomnande. Framförallt beror detta på det trevliga bemötandet som personalen bjuder på. I och med den uppmärksamhet stället fått under de senaste månaderna så var det lite brist på sittplatser under lunchrusningen. Något man också kan ha önskemål om är öppettiderna speciellt med avseende på att stället är stängt på helger.

Vi valde att äta lunch och T avnjöt en italiensk sallad med charkuterier och mozzarella. Själv åt jag en lunchsmörgås med kyckling och dragon. Brödet det bjöds på var hembakat och bland det godaste jag ätit på länge. Saftigt, med hård skorpa och perfekt brödighet full med aprikoser, russin och nötter.


Lunchen avslutades med en liten semla. Bullen till semlan påminde mycket om mammas hembakade som var ganska kompakt och mättande men ack så ljuvlig och alldeles lagom att avsluta lunchen med. En av årets bättre semlor faktiskt.



Carotte är i huvudsak en cateringverksamhet  och den roliga möjligheten att hyra in sig och ett gäng för att komma och laga mat tillsammans känns riktig lockande. Det kanske vore något för nästa familjemiddag.


Ett sista lilla tips är att om du har TV/filmdrömmar så är detta ett av ställena att hänga på. Carotte ligger strategiskt mellan TV-husen och produktionsbolagen och har just närheten och den där rätta inriktningen som lockar mediefolk. Själva inmundigade vi vår lunch mellan namn-droppande  producenter och cyniska programskapare som kom på den briljanta idén att basera ett av programmen på en tjej med små bröst och dålig självkänsla.

Helt klart värt ett besök!

/C

Inga kommentarer: