söndag 6 mars 2011

Söndagsfika


Finns det något härligare i mars månad än när solen skiner och åter börjar värma en efter en lång och kall vinter. Precis som många andra tar vi med oss hundarna ut på en lång promenad som sedan avslutas på något kafé. Vi har våra favoriter i närområdet men ibland provar vi något nytt ställe.

Det som slår mig är att många kaféer får en rusning mellan kl 14-15 på helgerna då alla vill passa på att fika. Då blir det lätt trångt och överfullt och det finns inget som kan förta en fikaupplevelse som när man måste stå och vänta på att få ett bord. Speciellt när det känns som om man kör bort eller stressar på någon annan.

Idag var det dessutom väldigt nära att det blev årets första utefika men då vi blev lite sena så missade vi solen på verandan. Jag längtar verkligen till det att uteserveringarna blir tillgängliga igen eftersom det blir enklare att ta med hundarna och trycket på sittplatser minskar.

Favoritbakverket just nu är den ljuvliga lilla(!) hallon- och vitchokladpajen ovan som serveras lätt värmd med en underbar vaniljkräm till som är full av ljuvliga små svarta vaniljfrön. Det är Viggbyholms stationscafé som bakar denna källa till njutning och som är väl värt ett besök. Stationscaféet har nästan allt som gör den perfekta fikaupplevelsen. Det enda som egentligen saknas är någonting med inredningen i lokalen. Någonting som gör det lite mysigare även om jag inte riktigt kan sätta fingret på vad.

Vart går din helgpromenad i vårsolen?

/C

Inga kommentarer: