torsdag 23 april 2009

Stora Säby Gård

Är man intresserad av växter och trädgård så rekommenderar vi ett besök på Stora Säby gård i Åkersberga. Själva handelsträdgården ligger ganska nära riksväg 276 och området är kanske inte det roligaste.

Men så kommer man in i byggnaden och där ligger en charmig butik där man kan köpa delikatesser som konserverad frukt, kryddor och annat. Det finns även trevliga inredningsdetaljer både till inomhus- och utomhusmiljö att inhandla utöver de lite mer traditionella trädgårdsprodukterna. Förutom grosshandlarvågen så stod en gammal tramporgel och väntade på att någon skulle barmhärtiga sig över den.

I ena delen av lokalen finns ett kafé inrymt som säljer hembakade kakor som den klassiska kladdkakan, kärleksmums och muffins. Själva borden är inrymda i ett växthusliknande rum fullt med grönska och roliga detaljer. På veckorna erbjuds även kunderna lunch.

Så är du på jakt efter lite blommor till trädgård eller balkong så passa på att kombinera detta med en fika på Stora Säby gård som förövrig även har en butik med uteböbler.

/C

1 kommentar:

Anonym sa...

Har både fikat ätit och handlat här...rekommenderas varmt!