måndag 20 april 2009

Uteserveringar

Det bästa med vårens ankomst är möjligheten att sitta ute och förtära sitt fika. Människor är glada, inga getingar eller större mängder kryp. Blir det lite kyligt kan man linda in sig i en filt eller sätta sig i lä mot en vägg och låta solen värma en. Man är dock sällan ensam om sin idé att inta en solig uteservering eller att få den där platsen i solen, skyddad mot de ilande vårvindarna.

Det bästa med uteserveringar är ändå att hunden oftast får följa med. En solig söndag för ett par helger sedan besökte vi Skafferiet i Ekoparken. Skafferiet har vi skrivit om tidigare men kan vara väl värt att nämnas igen för den trevliga miljön och det goda fikats skull. Detta är förövrigt förutom Himmelska Hundar, vår hunds favoritställe.

Från och med 1 maj öppnar åter de flesta sommarkaféerna sina portar för säsongen och det blir dags att göra små dagsutflykter för att hitta de där mysiga, natursköna ställena som serverar gott hembakat med ett leende. Listan är redan nu lång på ställen som vi planerar att besöka.

/C

2 kommentarer:

Anneli sa...

Det här är ett av mina favoritkaféer för man får ta med sig hunden in. Så om det är lite dåligt väder, kan man sitta inne, men bara på undervåningen.

Anna-Karin sa...

Vi får ta och boka in en fikadag snart, ekoparken var ju jättemysig när vi var där förra våren.